Login
+Follow
Login

TROLLSJÖN – FÖRENA NYTTA MED NÖJE

By VardagsÄventyr on 2014.06.15 In Uncategorized

Enligt väderleken så skulle det bli lite bättre väder mitt på dagen. Så jag passade på att ta en sovmorgon. Och en rejäl frukost.

Andra dagen av ledighet och trots att jag varit förkyld i två veckor så känns det som att det aldrig vill släppa. Gårdagen spenderades till största delen i sängen tittandes på en riktigt bra serie.  Möjligtvis första dagen på dessa två veckor som jag försökt ta det lugnt, för det är ju inte riktigt min grej det där; att ta det lugnt. Och som sagt, dag två av ledighet kände jag att jag var tvungen att göra lite nytta. Och det bästa med mitt jobb det är att nytta också betyder nöje.

Jag har med mig bilen hit upp. Kanske mitt bästa beslut någonsin. Jag kan göra vad jag vill när jag vill. Och idag ville jag reka den första turen som jag kommer att ha på lördag. Matlådan stod färdig i kylen, termosen med teet gjordes iordning vid frukost och på mina fötter snörades de nya Haglöfs Grym-kängorna i perfekt storlek trettioåtta. Redo för äventyr och en 12km lång vandring fram och tillbaka till Trollsjön.

Då jag både känner mig lite hängig och tänkte gå in mina nya skor så valde jag att göra turen själv. Och så kanske jag kände för att vara själv. För det är jäkligt skönt. Jag tog det väldigt lugnt både för att slippa onödig ansträngning och onödiga skavsår och efter fyrtiofem minuter så stod jag framför Kärkegubben och bugade i hopp om bra väder inne i dalen Kärkevagge. Molnen låg lågt över de omgivande topparna och ibland landade några lätta snöflingor på mina axlar och i nästa sekund trängde sig solen igenom och lyste mig i ansiktet. I sista backen upp innan sjön så kom en man struttande ner bland blockterrängen. Han hade blå förstärkningsjacka med huvan över huvudet, höll hårt om vad jag antar var hans kamera och med… jeans. Och joggingskor. Jag hälsade vänligt när vi passerade varandra och såg hur han fortsatte halvspringandes bortöver. Antingen så frös han, vilket inte var så osannolikt då det både låg stora snöfält på leden och föll snö från himlen, eller så måste han ha missberäknat tiden det skulle ta för honom att gå dessa tolv kilometer i fjällterräng, vilket heller inte var så osannolikt med tanke på hans klädval. Själv fortsatte jag den sista biten med både mössa och vantar och väntade med spänning på att komma över den sista kröken för att få skåda den smaragdgröna sjön med det klaraste vattnet jag någonsin sett. Jag passerade stenblock efter stenblock och kommer tillslut upp och får äntligen se… is. Sjön är fortfarande isbelagd. Jag anar lite av det klara vattnet intill bergsväggen men beslutar mig ganska snabbt för att bara leta lä och äta upp min lunch. Jag kan inte låta bli att känna mig lite besviken. I slutändan är jag ju trots allt också en turist som besöker Trollsjön för första gången. Tre unga tjejer poppar helt plötsligt upp från precis ingenstans medan jag trycker i mig min kycklinggryta. De väljer att ta den nedre stigen som går nere i dalen medan jag håller mig till ursprungsplanen och behåller höjd längs med Kärketjårro tills den upptrampade stigen dyker fram under snömassorna. Jag möter ännu en herre med kikare och kamera, och en familj på fem och de tre vise männen iklädda skogsgröna kläder och äldre ryggsäckar med stålram. Ingen var vidare pratsugen så om de var på väg till den isbelagda sjön eller inte får jag aldrig veta men jag hoppas innerligen att de får en bra tur hur som helst. Tre timmar och fyrtiofem minuter efter att jag lämnat bilen mitt på dagen så står jag där igen, låser upp lillskorven och slänger in väskan på passagerarsätet. Det blev ju en fin tur, trots allt, och när isen har smält så kommer detta vara en fantastisk tur att ta med gästerna på!

IMG_20140615_164452 IMG_20140615_165940IMG_20140615_165754

0 Responses to "TROLLSJÖN – FÖRENA NYTTA MED NÖJE"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Penélope Mårtensson

Äventyr i vardagen. Vill inte alla ha det?

Jag är en 26årig friluftstokig tjej med myror i benen. Är efter två års äventyrande utbildad fjälledare och jobbar för tillfället på världskända Treehotel i Harads.

Älskar att dela med mig av mina äventyr i text och bild och hoppas att det inspirerar andra att kliva utanför betongväggarna.

Bläddra runt bland mina knasigheter och skynda dig sedan ut i den friska luften!

+Follow

Login