Login
+Follow
Login

SLIPSIKENSTUGAN

By VardagsÄventyr on 2013.10.08 In Turskidor

Den 15 april, ifjol, tror jag minsann att vi råkade pricka in vårvinterns allra finaste dag. Vi hade planerat att åka upp till Klimpfjäll och ge oss på en tur upp till Slipsikenstugan. Från att vi hade parkerat bilen och passerat den första bron så väntade en tur på 8 km, enkel väg. Det började med en relativt brant stigning de första två kilometrarna och det var här vi avverkade flest minuter. Med vanliga längdskidor på fötterna var det saxning som gällde större delen av tiden, men jag tackar gudarna för vädret – en bättre dag att ge sig ut på äventyr hade vi nog inte kunnat få så tiden gick ändå fort och plötsligt så var vi uppe på kalfjället. Vyn ner i Klimpfjälls dalgång och vyn över de snöklädda topparna var fantastisk. De resterande 6 kilometrarna avverkade vi som om vi inte hade gjort annat än att stå på skidor. Man kände hur solen stekte skönt i ansiktet och bara det att vi inte var tvungna att åka med en massa bylsiga kläder på oss var otroligt befriande!

Efter två timmar var vi framme vid stugan, men vi var inte ensamma. Dock så var vi de enda som hade tagit oss dit på skidor. De andra hade valt den mer bekväma skotern att färdas på. Vi gjorde upp en fin eld utanför stugan och lagade oss en välförtjänt lunch i solens sken. Klämmackorna gjorde sig otroligt bra denna underbara vårvinterdag!

Vägen tillbaka gick sedan som på räls. Först den flacka biten och sedan brant nedför (läskigt värre med längdskidor på…) vilket gjorde att det bara tog ungefär en timme att ta sig tillbaka. Väldigt nöjda med dagen satte vi oss sedan i bilen igen och begav oss tillbaka till civilisationen i Vilhelmina. Tack Klimpfjäll för denna gång!

_DSC6537 kopiaDet finns ingen tydlig markering var leden börjar. Vid stora vägen finns det en skylt med namnet Slipsiken, kör ner och parkera bilen på en lämplig plats. Följ sedan skoterkryssen, börja med att passera över bron.

Denna rutt är en del av sträcka 11 i ”Cykla och vandra i Vilhelminafjällen”. Sträckan slutar i Borgafjäll.

1 Responses to "SLIPSIKENSTUGAN"

  Comments (1)

 1. Lettie wrote:

  Grade A stuff. I’m unaqisteonubly in your debt.

 2. Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Penélope Mårtensson

Äventyr i vardagen. Vill inte alla ha det?

Jag är en 26årig friluftstokig tjej med myror i benen. Är efter två års äventyrande utbildad fjälledare och jobbar för tillfället på världskända Treehotel i Harads.

Älskar att dela med mig av mina äventyr i text och bild och hoppas att det inspirerar andra att kliva utanför betongväggarna.

Bläddra runt bland mina knasigheter och skynda dig sedan ut i den friska luften!

+Follow

Login