Login
+Follow
Login

MITT NYA HEM

By VardagsÄventyr on 2014.06.15 In Uncategorized Vardagsäventyr

rummet

Det är den femtonde juni. Tjugohundrafjorton. Jag har flyttat till ett rött hus och på min rumsdörr står det elva. När jag kliver utanför tröskeln så står köket och välkomnar mig med öppna armar och det kan hända att jag tar emot detta lite för ofta. Men mat är gott. Så det så. Utanför mitt fönster vajar björkarna med sina nykläckta björklöv. Ja, det må vara juni och gräset är grönt, men på fjället ligger enorma snöfält kvar som vägrar att ge med sig inför sommaren. Men det hindrar egentligen ingen. Inte ens jag som älskar sommar, värme och gräs mellan tårna blir på dåligt humör av allt det vita. Jag vet att det ger med sig så småningom. Det måste det göra.

Än så länge är detta hus med tolv rum fyllt med tre personer, inklusive mig själv. Jag passar på att njuta av lugnet, friheten i köket och den obefintliga kön till husets enda toalett. Det talas om ett uppstartskalas med mingel och middag på onsdag. Och jag förbereder mig på att lugnet tar slut på måndag. Eller om gud är med mig kanske jag klarar mig till på tisdag.

Måndagen den tionde juni klockan tjugo nollnoll rullade jag in framför ytterdörren till ett av personalboendena.  Min chef Anders välkomnade mig till Björkliden och visade mig mitt nya krypin. Sedan dess har jag försökt göra mig hemmastadd i mitt vita avlånga rum med två garderober, en nittios säng, en fåtölj och ett tvättställ. Jag har vikt in mina kläder, ställt upp mina hygienartiklar på hyllan bredvid tvättstället och placerat ett klassfoto från vår allra första tur väl synligt ovanför sängen.

I sex dagar har nu Björkliden varit mitt hem. Och jag tror jag trivs här.

0 Responses to "MITT NYA HEM"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Penélope Mårtensson

Äventyr i vardagen. Vill inte alla ha det?

Jag är en 26årig friluftstokig tjej med myror i benen. Är efter två års äventyrande utbildad fjälledare och jobbar för tillfället på världskända Treehotel i Harads.

Älskar att dela med mig av mina äventyr i text och bild och hoppas att det inspirerar andra att kliva utanför betongväggarna.

Bläddra runt bland mina knasigheter och skynda dig sedan ut i den friska luften!

+Follow

Login