Login
+Follow
Login

ETT AVSLUT – EN ANNAN BÖRJAN

By VardagsÄventyr on 2014.06.14 In Inspiration

Så, nu har det börjat. Säsongslivet. Två års studier har faktiskt lönat sig. Jag har inte bara haft två helt grymma år fyllda med spänning och äventyr utan även lärt känna sjutton underbara människor som jag annars aldrig hade träffat. Jag har fått sjutton nya vänner som är utspridda över landet. Som jag kan hälsa på. Som jag kan fortsätta äventyra med. För vi delar samma intressen.

Jag har aldrig mått så bra som under dessa två år. Att utbilda sig inom sin hobby kanske är få förunnat. Eller så är det faktiskt upp till var och en att göra det man verkligen vill och se till att förgylla varje minut av ens liv med något meningsfullt.

På tjugo månader har jag blivit en helt annan människa. En mer självsäker och tryggare person. Jag vågar tro på mig själv och vågar vara så bra som jag faktiskt är. Jag är inte sämre än någon annan. Jag är minst lika bra – och ibland bättre. Det finns saker jag kan mindre bra, så då kan jag bli bättre på det. För visst är det roligt att utvecklas? Vare sig det handlar om att lära sig ett nytt ämne, att bemöta folk eller förbättra sin tid på elljusspåret. För mig handlar det om medvetenhet. Och jag är medveten om mig själv.

Ibland har jag känt mig förbannad, ibland less, ibland lat och ibland ensam. Men av varje situation har jag lärt mig något nytt. Jag har lärt mig hur jag ska hantera händelsen, stunden. Självklart så har inte detta gått om jag inte haft personer vid min sida som jag har kunnat prata med. Som har gett mig råd och fått mig på andra tankar när det funnits stunder som varit jobbiga. Ibland låser det sig och ett problem kan tyckas vara omöjligt att själv finna en lösning på. Du vill inte i detta läge ha någon som tjatar på dig tills öronen blöder och försöker få dig att inse att det här med att ge upp inte är ett alternativ. Men ibland behöver du det. Jag behövde det.

Under utbildningens sista dag satt vi i en ring i gräset utanför skolan och var och en fick berätta om två saker som vi var tacksamma över. Två saker. Det räcker ingenstans. Jag skulle kunna rabbla i flera timmar om allt jag är tacksam över. Besluten, modet, rumskompisarna… Ja, mina sambos skulle kunna få ett helt eget inlägg. Jag är obeskrivligt tacksam över allt de här två åren har gett mig och utan detta hade jag inte varit där jag är idag. I Björkliden. Med yrkestiteln Guide.

 

1 Responses to "ETT AVSLUT – EN ANNAN BÖRJAN"

  Comments (1)

 1. Destiny wrote:

  This shows real exiptrese. Thanks for the answer.

 2. Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Penélope Mårtensson

Äventyr i vardagen. Vill inte alla ha det?

Jag är en 26årig friluftstokig tjej med myror i benen. Är efter två års äventyrande utbildad fjälledare och jobbar för tillfället på världskända Treehotel i Harads.

Älskar att dela med mig av mina äventyr i text och bild och hoppas att det inspirerar andra att kliva utanför betongväggarna.

Bläddra runt bland mina knasigheter och skynda dig sedan ut i den friska luften!

+Follow

Login