Login
+Follow
Login

BEHÖVER DU HA ETT MÅL?

By VardagsÄventyr on 2013.10.07 In Vardagsäventyr

Det här med att man måste ha ett mål, något att sträva efter, när man väl tar sig ut i skogen eller på fjället är väldigt individuellt. Det finns många som bara kan kliva ut genom dörren och planlöst strosa runt utomhus i flera timmar. Jag önskar att jag var en sådan person – men det är jag inte. Innan jag snörar på mig kängorna och slänger på mig ryggsäcken vill jag ha en plan. Ett mål. ”Jag ska upp till toppen”, ”Jag ska ta mig till vindskyddet”, ”Jag ska vara ute i tre dagar”. I och för sig så kan det bero på min kärlek till att förmedla mina upplevelser vidare och därför känner jag mig mer motiverad att uppnå något som är värt att skriva om.

Det pratas mycket om ”microäventyr” numera. Alltså ett äventyr som sker från att du slutar skolan/jobbet ena dagen tills att du börjar igen morgonen efter. En övernattning i ditt eget, vovvens eller någon kompis sällskap. Ett äventyr som kryddar vardagen en aning. Visst låter det roligt? Många gånger gäller det att släppa vardagen, släppa alla ”måsten” (den där favoritserien du följer kan ses på internet vid ett annat tillfälle) och bara göra något som får dig att må bra. Kanske du har ett vindskydd på promenadavstånd, en kulle bakom husknuten med jättefin utsikt eller en liten tjärn i grannbyn med fantastiskt fiske. Varför inte spendera en kväll och natt på det där stället och passa på att njuta av den friska luften, höra elden spraka och sedan få krypa ihop i den varma sovsäcken.

Mitt mål i veckan är just att ta mig an ett microäventyr. Jag har ett perfekt vindskydd med liggbänkar 30 minuters promenad från min lägenhet här i Storuman. Dit ska jag ta mig på onsdagkväll.
Vågar du bryta rutinerna och spendera en natt under stjärnorna?
Ammarnäs, september 2012

1 Responses to "BEHÖVER DU HA ETT MÅL?"

    Comments (1)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Penélope Mårtensson

Äventyr i vardagen. Vill inte alla ha det?

Jag är en 26årig friluftstokig tjej med myror i benen. Är efter två års äventyrande utbildad fjälledare och jobbar för tillfället på världskända Treehotel i Harads.

Älskar att dela med mig av mina äventyr i text och bild och hoppas att det inspirerar andra att kliva utanför betongväggarna.

Bläddra runt bland mina knasigheter och skynda dig sedan ut i den friska luften!

+Follow

Login